Tina Kolding

Jeg arbejder fra mit lille atelier i Sønderho på Fanø, hvor jeg finder ro og inspiration til fordybelse.
 
Her er højt til himlen og vide horisonter, man kan fortabe sig ud i alt og intet, slippe grebet og lade tiden stå helt stille.
 
 
Derfor er Stillness også blevet overskriften på de seneste års oliemalerier, hvor jeg er optaget af, hvordan vi mennesker opsluges af horisonten, og finder ro og fordybelse på en gåtur langs stranden.

Jeg drages af havets kraft ved lavvande og højvande, storm, blæst og vindstille vejr og går på opdagelse i alt det, som havet skyller i land på stranden.

I mine malerier er man måske i tvivl, om det er sæler eller tang, som ligger i vandkanten. Men det er bylter, der skyller i land ved lavvande og driver ud igen på højvande.

Bylterne starter ud som små vindhekse, der vokser sig større og større af tang og strå samt havaffald som gummihandsker, tovværk, flasker, balloner og meget andet.

Bylterne forandres konstant i mødet med bølgernes kraft.
Jeg er opvokset i Esbjerg, men flyttede som ung til Århus, hvor jeg meget kort fortalt var dekoratør i Magasin, tog læreruddannelsen og arbejdede som folkeskolelærer, indtil jeg i 2005 etablerede Kunstskolen Art Jamming, hvor børn, unge, familier og voksne jammede med kunst på det gamle mejeri i Stjær.
 
Igennem mit arbejde med Kunstskolen har jeg samarbejdet med andre kunstnere, konsulenter og undervisere omkring malekurser i ind- og udland, bogudgivelser, kunstudstillinger og udsmykningsopgaver samt personale-og lederudvikling.
 
Jeg lukkede Kunstskolen i 2015, for at sætte fokus på mit eget kunstneriske virke og eksperimentere med nye materialer og teknikker, kombineret med mine malekurser rundt i landet.
 
Længslen efter Vesterhavet og de vide horisonter førte til, at vi flyttede til Fanø i 2019.
Her er vi nu ved at etablere et nyt kreativt rum for kurser og udstillinger.
 
I Form:
"Tina Kolding har altid været kreativ. Så kreativ, at hun i dag hjælper andre med at få adgang til deres kreativitet."

Århus Stifttidende:
"kunstner og idemager Tina kolding har skabt et unikt kunstnermiljø i Stjær"

Søndag
"Tina Kolding er blandt meget andet kunstmaler og en ægte ildsjæl."
Jeg er medforfatter på Akryl Spot og Akryl Flow, som blev til i et samarbejde med Art Club.
 
  
 
Bøgerne kan købes hos Christina Kjelsmark